Babka drożdżowa
Sekret babki drożdżowej z tego przepisu to dobrze wyrobione ciasto, które jest lekkie jak chmurka. Polecam robić w Wielką Sobotę by ciasto zachowało odpowiednią świeżość.
Sekret babki drożdżowej z tego przepisu to dobrze wyrobione ciasto, które jest lekkie jak chmurka. Polecam robić w Wielką Sobotę by ciasto zachowało odpowiednią świeżość.
Spam borówkowy się nie kończy, w dzisiejszym wpisie mam dla Was ciasto borówkowe najprostsze na świecie i na pewno każdemu wyjdzie, a jak smakuje sami oceńcie. Polecam!
Kiedy przychodzi ochota na coś słodkiego, ale w domu nie masz czekolady… idealnym rozwiązaniem będą kakaowe babeczki, które zrobisz w pół godziny! Zapraszam na przepis!
Metrowiec to ciasto, na które już dawno miałam ochotę, jednak z wyglądu wydało się być skomplikowane dlatego długo zwlekałam z jego wykonaniem. Ale powiem Wam, że to był błąd – pyszne ciacho, niezbyt pracochłonne i kuszące swoim wyglądem. Polecam!
Pyszne łaciate babeczki, które powstały w wyniku zmieszania mokrych i suchych składników. Są puszyste i kolorowe. Przygotowanie łaciatych muffin zajmuje kilka chwil. Waniliowy i czekoladowy smak doskonale się ze sobą komponują tworząc pyszne, słodkie połączenie.
Klasyczna, wilgotna i puszysta babka z dodatkiem oleju. Jest niezwykle prosta w przygotowaniu, a przy tym smaczna. Idealna zarówna na święta, jak i na co dzień.
Kolejny przepis, który jest obowiązkowy na wielkanocnym stole. Pyszna babka na bazie likieru jajecznego, użyłam tym razem o smaku słonego karmelu przez co kolor babki jest nieco ciemniejszy. Aromat alkoholowego dodatku jest lekko wyczuwalny, a smak rewelacyjny. Gorąco polecam!
Wielkanoc już tuż, tuż dlatego pomyślałam, że może ktoś z Was wypróbuje babkę majonezową, do której ja sama jakoś nie mogłam się przekonać. Połączenie słodyczy z wytrawnym składnikiem wydawało się dość kontrowersyjne, ale okazało się trafne. Serdecznie polecam.