Babka Zebra

Popularna, prosta i bardzo szybka w wykonaniu babka wielkanocna. Wzór zebry wygląda bardzo efektownie w przekroju i zapewne z tego powodu ciasto stało się tak popularne, ale i klasyczny smak sprawia, że chętnie sięgamy po przepis na zebrę. Zapraszam na przepis!

Murzynek z orzechami

Murzynek z orzechami to kolejny przepis ze zbiorów Siostry Anastazji. No moim blogu znajdziecie również wersję podstawową Murzynka, którego smak pamiętam jeszcze z dzieciństwa. Ciasto jest wilgotne, a warstwa orzechów pogłębia słodycz tego wypieku.

Babka piaskowa

Babka piaskowa, która od lat gości na naszym wielkanocnym stole. Przepis testowałam już niejednokrotnie i zawsze wychodzi. Delikatna, wilgotna i ma wyważoną słodycz. Polecam 🙂

Murzynek, czyli ciasto dla każdego

Pyszne ciasto, które od lat piekła moja Babcia. Nie jest zbyt skomplikowane, a składniki znają się w każdej kuchni by je wykonać. Wilgotne, niezbyt słodkie, ale bardzo smaczne. Strukturą przypomina czekoladową babkę.