Ciasto z rabarbarem i maślanką
Ucierane ciasto z rabarbarem to klasyk sezonu. Lekko kwaskowaty rabarbar w połączeniu z kruszonką daje świetne połączenie, a maślanka nadaje puszystości i wilgotności. Polecam!
Ucierane ciasto z rabarbarem to klasyk sezonu. Lekko kwaskowaty rabarbar w połączeniu z kruszonką daje świetne połączenie, a maślanka nadaje puszystości i wilgotności. Polecam!
Metrowiec to ciasto, na które już dawno miałam ochotę, jednak z wyglądu wydało się być skomplikowane dlatego długo zwlekałam z jego wykonaniem. Ale powiem Wam, że to był błąd – pyszne ciacho, niezbyt pracochłonne i kuszące swoim wyglądem. Polecam!
Sezon na borówki w pełni, dlatego postanowiłam, że ten przepis nie może czekać! Muffiny z borówkami i kruszonką to połączenie idealne. Łatwy przepis sprawi, że na pewno będziecie do niego wracać.
Ponadczasowe ciasto, zwane popularnie Wuzetką. Na pewno każdy z Was miał okazję spróbować, a jeśli nie to zapraszam do skorzystania z przepisu. Ciasto czekoladowe przełożone masą śmietanową i przykryte warstwą polewy czekoladowej. Nie wymaga wiele pracy i smakuje wybornie. Polecam na rodzinne uroczystości czy ot tak do niedzielnej kawki 🙂
Mocno bakaliowy, kolorowy i obłędnie smaczny. Idealny na Święta Bożego Narodzenia. Udaje się zawsze i pięknie wyrasta. Nie jest to skomplikowany przepis, na wierzch lukier i ciasto gotowe! 🙂